Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Унитех 2023 г.

Технически университет – Габрово организира двудневен международен научен форум  „Унитех 2023 г.“, който ще започне на 17 ноември. Това съобщи за БТА доц. Лиляна Русанова, заместник-ректор “Международно сътрудничество и връзки с обществеността” във висшето учебно заведение.

„В научната конференция ще се представят 152 научни доклада, преминали през рецензиране от двама независими рецензенти и проверени чрез система за откриване на плагиатство. Докладите, получили най-висока оценка от рецензирането, се селектират като избрани и ще бъдат публикувани в издание със свободен достъп. Традиционно и тази година “Унитех” ще събере представителите на академичната общност не само от България, но и от Турция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна, Република Северна Македония, Литва, Латвия и Чехия. Конференцията е научен форум за изява на млади учени и представители от бизнеса“, каза за БТА доц. Русанова.

В библиотеката на Технически университет – Габрово ще се състоят и две събития, част  от дейностите по проект №BG05M2OP001-1.002-0023 Център за компетентност “Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. След информационния ден ще бъде представен напредъкът на проекта, ще има дискусия и заключителна пресконференция, допълват от висшето учебно заведение.

Първата конференция „Унитех“ е организирана през 2001 година. От тогава до сега в нея участват учени от Европа и света. „Унитех“ е форум, на който по традиция учените от различни области на науката от цял свят обсъждат своите научни постижения и проблеми, обособени в 19 тематични направления, посочват от Технически университет – Габрово.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button