Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

„Соло акт“ 2024

Обявиха програмата на Международния фестивал на монодрамата „Соло акт“ 2024

Програмата и журито на традиционно провеждания в Габрово Международен фестивал на монодрамата „Соло акт“ 2024 бяха обявени на пресконференция в пресклуба на БТА в града. Тази година форумът ще се състои от 2 до 7 април.

Програмата беше представена от Петко Койчев, директор на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово, Емилия Илиева, председател на селекционната комисия на фестивала и Стойо Тинков, експерт по маркетинг.

„Най-важното нещо за мен е, че „Соло акт“ ще направи опит да ангажира публиката на ниво регион Габрово – да привлечем зрители от останалите населени места в областта. В два дни ще се играе в Дряново и в Севлиево. Ще направим този опит и ще проверим дали това може да се случи“, каза по време на пресконференцията Петко Койчев, директор на културната институция.

Журито ще бъде председателствано от театроведа Аглика Стефанова. Останалите членове на професионалното жури са актьорът Михаил Мутафов, Петър Влайков, директор на Държавен куклен театър – Пловдив, режисьорът Ивайло Ненов и актрисата Надежда Петкова.

Алтернативно жури ще бъде обявено по-късно. Членовете му ще обявят своите алтернативни награди. Според организаторите това жури представлява гласа на общността.

Програмата включва общо 13 представления, от които 12 са за възрастни и едно е за деца. Всеки ден ще се играят по два спектакъла, а събитията освен в Драматичен театър „Рачо Стоянов“, ще бъдат също в Държавен куклен театър – Габрово, на сцената на зала „Възраждане“, както и сцена „Ъндърграунд“.

На 2 април началото ще бъде дадено със „Старецът и морето“ с Красимир Ранков и „Нашенец“ – моноспектакъл на Мариус Куркински.

На 3 април „Виктория“ – нов български текст за театър, дело на „АМ Студио“ от София, както и „Пистолет в торнадо“.

На 4 април Йоана Сиракова ще представи историята на Били Холидей в моноспектакъл, ще се играе и „Щастлив съм“- моноспектакъл на Ненчо Илчев.

На 5 април е и първото заглавие от международната програма от Румъния – „Йона“ кръстен на библейски персонаж, а след това Здрава Каменова ще изиграе моноспектакъла „Хита на сезона“.

На 6 април е второто международно заглавие – „Гоя“ на Зиях Соколович, следва и „Боже мой“-  моноспектакъл на Христо Мутафчиев, който ще бъде изигран в Севлиево и в Дряново. В същия ден ще има представление за децата –  моноспектакълъ „Сапунена фантазия“, посочиха организаторите.

Извън официалната програма на 7 април ще бъде церемонията по награждаване от двете журита и ще бъдат изиграни два спектакъла за възрастни – „Желка“ на Георги Налджиев, а за финал – премиера на актрисата Адриана Димова от Габровския театър, която ще е и голямата изненада за публиката, допълниха организаторите.

Билети за фестивала ще се продават от 29 февруари на касата на театъра, както и онлайн. И тази година са предвидени семейни карти, както и карти за всички спектакли или за половината заглавия. Отстъпки ще се дават на ученици, които искат да гледат представленията, допълни маркетинговият специалист на културната институция Стойо Тинков.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button