Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Празнична програма за 3-ти март

Община Габрово обяви програмата по повод Националния празник на Република България

Домакинството на местните тържествата на Шипка по повод Трети март, Националния празник на Република България тази година се пада на Община Казанлък. Празничната програма в Габрово започва на 28 февруари с дискусия с професор Вера Бонева и д-р Чавдар Ангелов под мотото „Памет за Паметника на Свободата“ от 17:30 часа в Ритуалната зала на община Габрово, съобщиха от местната администрация.

На 2 март, от 18:00 часа, в зала „Възраждане“ трио „Тенорите“ и Симфониета – Враца ще представят „Възрождение“ със специалното участие на актьора Емил Пеняшки.

Празничният 3 март ще започне с панихида в памет на загиналите за Свободата в храм „Успение на Пресвета Богородица“ в 9:00 часа, на площад „Възраждане“ от 9:30 часа ще бъде издигнат националният ни флаг. Програмата продължава в подножието на връх Свети Никола и Паметника на Свободата. От 11:30 часа ще бъдат поднесени цветя и венци.

От 9:00 ч. до 17:00 ч. в музей „Дечкова къща“ Регионалият исторически музей в Габрово ще представи опълченска униформа и въоръжение от съхраняваното във фонда културно-историческо наследство.

Община Габрово е подсигурила организиран транспорт за желаещите да посетят тържествата. Автобусите тръгват от 8:30 часа от площад „Възраждане“ и са до предела на прохода „Шипка“, допълват от Община Габрово.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button