Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеПрепоръчани
Популярно

Севлиево е домакин на финалите на “Ученически игри” 2023

След четиригодишно прекъсване Община Севлиево отново е домакин на финален етап от програмата на „Ученически игри“. От 2 до 5 юни в спортна зала „Дан Колов“ ще спорят за първите места отборите по бадминтон – момчета и момичета, 5-7 клас.
Общо 18 отбора са заявили. По регламент, отборите се разделят в две групи по 5 отбора, в случая едната група ще бъде от 4 отбора. При жребия се взимат под внимание постигнатите резултати на отбори и състезатели от предходни състезания.
Отборите пристигат и се настаняват на 2 юни, от 17:00 до 18:00 часа тече проверка на документи в спортна зала „Дан Колов“, след което започва техническа конференция. На 3 и 4 юни се играят срещите в групите, а в късния следобед на 4 юни се играят срещите за класиране на отборите след четвърто място.
В последния ден на игрите са малките финали – първият от група „А“ срещу класиралия се на второ място от група „Б“ и обратното, последни са финалите за подреждане на отборите от първо до четвърто място.
Община Севлиево ще бъде представена от момчетата и момичетата на ОУ „Стефан Пешев“, които въпреки, че имаха право на участие като училище от града-домакин, по категоричен начин завоюваха първите места и в зоналния етап на игрите, който също се проведе в зала „Дан Колов“. Треньор на нашите отбори е Цветан Друмев – треньор и председател на Спортен клуб по бадминтон „Хоталич 2005“ от самото създаване клуба. Официалното откриване на игрите ще бъде на 2 юни (събота) от 09:45 часа.
Освен тези два отбора, Севлиево има още трима участници във финалния етап на „Ученически игри 2022/2023г.“ Това са юноши 8-10 клас на СУ „Васил Левски“, които придобиха право на участие след труден мач и победа с 3:2 на финала от зоналния етап на игрите. Момичетата от СУ „Васил Левски“ също преживяха трудни моменти в мачовете от зоните, загубиха първата среща с 0:2, но имаха шанс във втората среща и победиха с 2:0, което ги отведе до финалите.
Третият отбор е отново от СУ „Васил Левски“, които на зоналния етап, провел се в Габрово, победиха домакините и продължиха към финалите. Още три отбора бяха на крачка от успеха и завоюваха вторите места на зоналния етап на игрите. Това са футбол (5-7 клас) СУ „Васил Левски“, волейбол (юноши, 11-12 клас) ПГМЕТ „Ген Иван Бъчваров“, загубили третия решаващ гейм с 13:15 точки и лека атлетика (момчета) СУ „Васил Левски“, на които не им достигнаха само 8 точки, за да бъдат финалисти.
Всички тези много добри резултати са постигнати с упорития труд на състезатели, преподаватели по физическо възпитание труд и треньори на спортни клубове. Да пожелаем успех на нашите представители във финалния етап на игрите.
Източник: www.sevlievo.bg

Подобни публикации

Back to top button