Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Министър Асен Меджидиев откри инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ в Габрово

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев откри играта „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирана от Областната дирекция на МВР – Габрово и Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Община Габрово.

„Много съм щастлив да бъда сред вас, аз също съм бил дете. Такива състезания са ми били любимото занимание. Искам да пожелая успех на всички, пожелавам ви да сте здрави, да се движите и да спортувате. Това е наш основен приоритет като служители на Министерството на здравеопазването. Моята основна цел в двата ми мандата е точно детското здраве. Пожелавам ви да прекарате една страхотна ваканция“, каза при откриването министър Меджидиев.

Играта е разпределена в различни зони в габровския парк „Маркотея“. Децата решават листовки по пътна безопасност, управляват велосипеди в надпревара по приложно колоездене. Служители на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово организираха за учениците занятие за гасене на въображаема цел с пожарни помпи.

Занятието съдържа зони, свързани с биологичното разнообразие и екологията, превенцията от алкохол и вредни вещества. Имаше и зони за образователни игри, редене на пъзели и викторина с въпроси.

„Радвам се, че традиционната инициатива отново превръща парка в детско царство с множество тематични зони за забавление, но и за научаване на полезни неща. Предстои най-хубавото време от годината за вас – ваканцията. Отделете време за любимите си занимания и се забавлявайте. Бъдете внимателни, не само когато сте с велосипедите на улицата, но и когато играете с приятели. Вашата сигурност и здраве са най-важни за нас“, посочи в словото си Невена Минева, заместник-кмет на Габрово.

Играта „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ се организира традиционно в Габрово. Участват деца от осем габровски училища, провежда се по повод 1 юни – Международен ден на детето, и е в началото на лятната ваканция на децата до шести клас.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button