Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

„Нашето богатство” препълни спортна зала “Дан Колов”

Възпитаниците на Йордан и Весела Йорданови представиха годишния си концерт

Зрителите, сред които близки на малките танцьори, с гордост гледаха резултата от едногодишния им труд. Беше представен целият процес на танцова подготовка – от съставите на най-малките до най-големите подготвителни и представителни състави.

Концертът откри фолклорната група на първокласниците, в която с народни танци се занимават над 40 деца от цялата община. През тази учебна година са научили нови танци, а представянето им започна с ръченица.

Детският ансамбъл може да се похвали с множество концертни изяви и десетки разучени народни хора. В края на концерта ръководителите на ансамбъла Йордан и Весела Йорданови благодариха на танцьорите – за отделеното време, за огромния труд в залата и за всеотдайността, на родителите, които ги подкрепят в не лесната им задача да усвояват и изпълняват български танцов и певчески фолклор, на читалището и на спомоществователи.

Специални благодарности бяха изказани към Община Севлиево. „Когато започнахме създаването на тази школа имахме само 6 деца. Дори не смеехме да си помечтаем, че един малък град като нашия ще има една от най-големите танцови школи за български народни песни и хора у нас“, припомни Йордан Йорданов и добави, че колегите им от страната не могат да проумеят как малък град като нашия може да има цели два представителни състава към ЮНЕСКО. „Наистина трябва много да благодарим, защото ние имаме удоволствието и привилегията да работим в най-хубавата база в България и за нас да се полагат изключителни грижи от страна на Общината. Това ни дава възможност да развиваме успешно ансамбъла, което буди уважение и респект“, каза в заключение Йорданов.

За последните 10 години ансамбълът има по над 50 участия на сезон, което е показателно за качеството и труда на възпитаниците. Заслужени бяха аплодисментите на публиката. Сред зрителите на концерта бяха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общински съвет – Севлиево Здравка Лалева, заместник-кметовете на Община Севлиево инж. Красимира Йорданова и Невена Георгиева.

Източник: www.sevlievo.bg

Подобни публикации

Back to top button