Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Любопитно
Популярно

Как да си направим домашна бира

Володя Пачев, председател на Асоциацията на домашните пивовари в България, споделя своите съвети за тези, които желаят да си приготвят собствена бира. Той разказва и за разликите между фабричното и домашното пиво.

От ечемична каша до освежаваща напитка: Дългият път на бирата

Пачев споделя своя опит и знания в областта на домашното пивоварство. Той обръща внимание на факта, че за да се започне с процеса на варене на домашна бира, не се изисква много повече от желание. Пивоварът разкрива, че основните съставки за производството на бира са ечемичен малц, хмел, мая и вода.

Според Пачев повечето хора вече разполагат с необходимото оборудване в своите кухни. “За начало трябва да имате една по-голяма тенджера с обем около 5 литра“, казва той.

“Също така, ще ви бъде необходим някакъв вид филтър или тензух, чрез който да цедите пивото, и една кофа с кранче, която може да послужи като импровизиран ферментатор. Температурата на ферментацията трябва да бъде между 18 и 25 градуса. Според Пачев почти всеки може да намери подходящо място, където да извърши малка пробна варка“, съветва той.

Володя Пачев акцентира върху факта, че процесът на варене на домашна бира е не само забавен и творчески, но и позволява на хората да създават уникални вкусове, които отразяват техния личен вкус и предпочитания.

Източник: ДАРИК

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button