Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Информационен ден за енергийната общност

Община Габрово и Центърът за енергийна ефективност “ЕнЕфект” организират информационен ден за енергийната общност на 24 ноември от 16:30 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово. Това съобщават от местната администрация.

По време на информационното събитие ще бъде представена допълнителна информация и разяснения относно възможностите за участие на гражданите във водени от тях инициативи за обновяване на сградния фонд, участие в зеления преход, както и възможните модели и функционирането на енергийните общности, посочват организаторите.

Тематичен акцент в семинара ще бъде поставен и върху съвместно производство на топлинна енергия, постигане на въглеродна неутралност и ползите от програмата за обновяване на жилищния фонд. Предвиден е и модул за въпроси и отговори, по време на който ще може да получите повече детайли за процедурата по включване в енергийната общност в Габрово, информират още от общината.

Програмата на събитието може да бъде видяна тук. 

Първата в България енергийна общност се реализира по инициатива на Община Габрово и включва партньорство между Общината, физически и юридически лица и малки и средни предприятия. Стойността на инвестицията за изграждането на ВЕИ е 180 000 лв., а местоположението на инсталацията ще бъде на Регионалното депо за неопасни отпадъци.

Отворена е публична покана към физическите и юридически лица да се включат в енергийната общност с финансово участие в размер на от 500 лева до 5000 лева.

В първия етап за набиране на участници са допустими само лица, регистрирани в Габрово, а срокът е до 22 декември. Вторият етап ще бъде отворен за участници и от други региони на страната, като срокът е до 31 януари следващата година.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button