Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Надежда за Витомир

В Габрово организират благотворителен концерт „Надежда за Витомир“

Благотворителен концерт за набиране на средства за лечение на Витомир се организира на 1 декември от 18:00 ч. в габровската зала „Възраждане“. Това съобщиха за БТА организаторите.

Билетите за концерта ще се продават на касата на залата в деня на концерта от 16:00 ч. Организатори на събитието са Народно читалище “Наука – 1902”, с. Враниловци и Народно читалище “Трептящо сърце-2011”, гр. Габрово, както и страницата в социалните мрежи “Надежда за Витомир” и групата “Габровски майки и татковци”.

Организаторите информират, че ще се включат габровски творци в областта на певческото, танцувалното и музикалното изкуство, както и деца от различни школи и читалища, ученици от НУ “Васил Левски” и ОУ “Иван Вазов” с музикални изпълнения, деца от ДГ “Радост” с танц, Дарена Дечева от Национална Априловска гимназия – вокал , Емили Цонева – пиано, Росен Метев – вокално изпълнение, НЧ “Наука – 1902″, с. Враниловци  с квартет ” Пъстра китка ” и Анита Томова – песни от народното творчество, танцов състав “Девет Осми БГ”, при НЧ “Априлов – Палаузов 1861г., ученици по пиано, цигулка и флейта от класовете на Мирела Валявичарска, Елена Вълкова при НЧ”Будителите-2017” и Бистра Мамулева, Клуб за спортни танци “Ритмика” и Клуб за латино и модерни танци “Incansable”.

Витомир се оплаква от проблеми със зрението си през август 2022г. и родителите му посещават очен лекар, който ги насочва към очна клиника в София. Там установяват, че проблемът не е в очите, а най-вероятно се касае за по-сериозен проблем и ги изпращат на ядрено-магнитен резонанс, който показва тумор с размери около 2,5 см в ЦНС. Следва хоспитализация, биопсия и спешна операция в “Св. Иван Рилски” – София. Биопсията показва, че е негерминомен герминативно клетъчен тумор на ЦНС. Следват четири курса на химеотерапия в онкологично отделение на УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Извършени са и 23 процедури лъчетерапия, информират от семейството на Витомир.

Макар че към днешна дата туморът вече е в ремисия, зрението на Витомир остава сериозно засегнато, а битката за неговото здраве продължава. Появяват се и придружаващи заболявания – безвкусен диабет, хормонални разстройства, тромбоза, които допълнително влошават качеството на живот на това 16 годишно дете.

Родителите започват да проучват възможности за лечение в чужбина и получават надежда за възстановяване на зрението (поне частично) от клиника в Германия. Клиниката поема ангажимента да направи всички необходими изследвания, за да могат да преценят реалния статус на детето и да продължат започнатото в България лечение.

Поради това родителите стартират спешна кампания за набиране на средства, като първоначалната оферта, която имат от Германия е 180 000 евро.

Сумата е абсолютно непосилна за едно обикновено българско семейство, но надежда има, допълват организаторите.

Повече за кампанията, както и банкова сметка може да откриете тук. 

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button