Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Световен ден за възпоминание на жертвите при ПТП

На 1 декември в Габрово и Дряново ще отбележат Световният ден за възпоминание на жертвите при пътнотранспортни произшествия (ПТП). Събитието е по инициатива на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата (ОКБДП) със съдействието на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) Габрово, Държавен куклен театър – Габрово и Регионалното управление по образованието – Габрово. Това съобщават на страницата си от Областна администрация – Габрово.

Във връзка със Световния ден за възпоминание на жертвите при ПТП, Областната комисия по безопасност на движението продължава поредицата срещи в детските градини по темата за пътната безопасност. Театрална постановка, викторина и игри ще зарадват малчуганите от Детска градина “Първи юни” в Габрово и Детска градина “Детелина” в Дряново, посочват организаторите.

„Основната цел е децата да придобият нови знания за безопасността на пътя по интерактивен и забавен начин. Нека помним загиналите, да подкрепяме пострадалите и да пазим себе си и другите на пътя“, посочват от пресцентъра на Областна администрация – Габрово.

Световният ден в памет на жертвите на пътнотранспортните произшествия се отбелязва от 2005 г. през третата неделя на ноември с резолюция на Общото събрание на ООН, сочи информация на отдел „Справочна“ на БТА. Организацията си поставя за цел в периода от 2021 г. до 2030 г. да бъде намален поне до 50% броят на жертвите и ранените при пътнотранспортни произшествия. Мотото на деня за 2023 г. е „Справедливост“.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button