Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Таня Христова с лично послание до всеки един от абитуриентите

Кметът Таня Христова изпрати лично послание до габровските 430 абитуриенти, които тези дни смело ще пристъпят към новия етап от своя живот. В писмо до всеки един от тях кметът пише „…Очаква те интересно пътешествие – в търсене, откриване, препъване, покоряване, създаване, обичане. По пътя обаче не забравяй за важните неща, за онези малките, които често са скрити, но с най-голямо значение. Пази винаги живо детското в себе си, за да ти напомня как да изпитваш истинската радост от живота, да се смееш от сърце, да преодоляваш трудностите с лекота и да не спираш да вярваш в чудесата на утрешния ден и собствените си сили.“ Към своите благопожелания Таня Христова добавя и своето житейско верую, което смята, че е важно за всеки, а имено винаги „бъди добър, умен, можещ, вярващ и любящ.“ и допълва:

„Да си добър не означава да си глупав, за добрината са нужни сила, търпение и самоконтрол, а това са едни от най-големите човешки добродетели. Като човек бъди добър с другите, но никога не забравяй и за себе си.

Да си умен не значи само много да си чел или да си зубрачът на класа. Умен човек е онзи, който може да смени скръбта с утеха, отчаянието с надежда, омразата с любов.

Добрият и умен човек е можещ, той не се предава, не пада духом, не губи вяра. Той успява! Никога не губи вяра и ти. Успявай! И непременно обичай! Способността ни да обичаме е безценен дар. Обичай близките си, своето родно място, работата си, за да е удоволствие, предизвикателствата, които ти носят възможности.“

Весел да е празничният ден на абитуриентите, а към това кметът на община Габрово призовава преди всичко да е безопасността им и хубавото настроение.

В тази връзка и през настоящата година екипът на Община Габрово е създал организация в дните на баловете от 24 до 27, с цел спокойно протичане на празничните дни. Абитуриентите ще бъдат тържествено приветствани на червения килим на площад „Възраждане“, където ще бъде построена платформа специално за тях, която ще е точно срещу откритата сцена. Промяната се налага, тъй като към момента се изпълняват строителни дейности в района и в Дома на културата, където обикновено приключва дефилето на абитуриентите и снимките за спомен от този празничен ден.

Припомняме още, че в дните на баловете на 24, 25, 26 и 27.05.2023 г. за времето от 17.30 до 20.00 часа  се ограничава движението на моторни превозни средства по улиците: ул. „Скобелевска“,  бул. „Априлов“ от пресечката с ул. „Възраждане“ до пресечката с ул. „Райчо Каролев“.

С цел недопускане на инциденти, Община Габрово призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на контролните органи.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button