Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Стартира десетото издание на инициативата „Приеми ме на село“

С дневен лагер за младежи на възраст между 15 и 18 години ще започне десетото издание на лятната инициатива на Община Габрово „Приеми ме на село“. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на общинската администрация.

„Приеми ме на село“ тази година ще се състои от 3 до 7 юли, като в нея ще имат възможност да се включат габровски момчета и момичета, които ще гостуват в селата Враниловци, Армени и Съботковци. За тяхното пребиваване там местните жители подготвят програма, в която всеки участник да открие нещо ново и нещо предизвикателно, посочват организаторите.

През петте дни в селата, участниците, с помощта на баби, ще приготвят ястия от традиционната българска кухня, ще се докоснат с песни и танци до автентичния български фолклор, ще имат среща на живо с „магията“ на селото и още много „селски“ изненади. От Община Габрово припомнят, че участието в Дневен лагер „Приеми ме на село“ е безплатно, а желаещите да участват могат да подадат заявление от тази връзка до 20 юни.

„Приеми ме на село“ е инициатива на Община Габрово, която за десета поредна година има мисията да върне младите към корените им, да възроди интереса и любовта към селата, и да популяризира българското културно наследство.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button