Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

СЛЕД ПРОВЕРКА НА РЗИ: СЕДЕМ ВОДОИЗТОЧНИКА В ОБЩИНА ТРЯВНА СА С ОТКЛОНЕНИЯ В ПОКАЗАТЕЛИТЕ

ОБЩИНА ТРЯВНА ВЕЧЕ Е ПРЕДПРИЕЛА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ МЕРКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ВОДАТА В УСТАНОВЕНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ С ОТКЛОНЕНИЯ В ПОКАЗАТЕЛИТЕ

Във връзка с извършен мониторинг на качеството на водата от РЗИ Габрово на местни водоизточници в Община Трявна, информираме всички граждани, че са констатирани отклонения в показателите на седем от тях и към момента водата не е годна за питейно-битови нужди.

Отклонения в качеството на водата са дали пробите от местните водоизточници на ул. „Христо Ботев“; „Кисийска мера“; „Чучура“; „Козела“; „до бензиностанцията“; „Тепавиците“ и „до стадиона“. Иззетите проби не съответстват по показатели „микробно число“ и „колиформа“ посочват от РЗИ Габрово.

Извършеното изследване на територията на Община Трявна е второ подред, като при повторният микробиологичен анализ здравните експерти са отчели стандартни норми само от местен водоизточник „Белчо Белчев“. От РЗИ Габрово допълват, че МВ „под гробищата“ няма водоподаване.

Община Трявна вече е предприела всички необходими действия за подобряване качеството на водата на посочените местни водоизточници и привеждането им в съответствие с необходимите норми за питейно-битови нужди. На всички МВ са поставени табели с текст „Водата не е годна за пиене“, с което още веднъж информираме гражданите да не използват водата от тези места.

Източник: www.tryavna.bg

Подобни публикации

Back to top button