Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаКултура
Популярно

Инфлацията удари и таксите за вход в музеите, нови цени на билети влизат в сила в Севлиево

С изменение на наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги Общинският съвет в Севлиево, по предложение на общинската администрация, гласува промени в цените за вход в четири обекта.

Промяната засяга цените на услугите, които се предлагат от Историческия музей, АВК „Дандолови къщи“, Табахана и Средновековен град „Хоталич“.
Обектите ще бъдат безплатни за хора с увреждания и деца до 7-годишна възраст. Въвежда се семеен билет.
Билетът за вход в Историческия музей, АВК „Дандолови къщи“ и Табаханата става 2 лв. за учащи и пенсионери, 4 лв. за работещи, а семейният – 8 лв. Цената за ползване на музейно пространство и интериор за празненство, фирмено или друго събитие за 1 час в обектите става 50 лв., фотосесия в музейното пространство ще бъде 20 лв., а екскурзоводната беседа – 20 лв. за един обект и 30 лв. – комбинираната.
За средновековния град „Хоталич“ входът става 2 лв. за учащи, 3 лв.- за пенсионери и 6 лв. за работещи. Семейният билет ще е 10 лв.
Таксата за екскурзоводната беседа на български език става 20 лв., а на чужд – 30 лв. Променят се и цените на атракциите – за ползване на средновековно облекло от възрастни ще се заплащат 10 лв. и 5 лв. за деца. Вътрешен паркинг ще може да се ползва срещу 5 лв. при престой до 3 часа, а 50 лв. е таксата за един час събитие.
Промяната се налага, тъй като цените не са били осъвременявани от въвеждането им през 2014 г., а тези за музейните обекти в града дори от по-рано. Минималната работна заплата през 2014 г. е била 340 лв., в момента е 780 лв., увеличена е издръжката на обекта, индексът на инфлацията, определен от НСИ е променен.
При определянето на цените са взети предвид броят на служителите и времето, за което се предоставя съответната услуга; положеният труд за развеждането на посетителите, отделеното време и внимание към всяко едно лице, информират от Община Севлиево.
Източник: www.sevlievo-online.com

Подобни публикации

Back to top button