Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

„Самси Бойчо, вехта войвода“

Днес в музей „Старото школо“ ще бъде представен историческият роман на Стоян Цонев „Самси Бойчо, вехта войвода“. Това съобщават на страницата си от културната институция.

Официалното представяне на романа, е под егидата на НЧ „Пенчо Славейков – 1871“ и Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна. Представянето на книгата ще осъществи писателят, публицист и почетен гражданин на Трявна проф. Валентин Мутафчиев. Гост на срещата от ръководството на Съюза на българските писатели ще бъде лирикът, публицист и преводач Атанас Звездинов, допълват от музея.

Най-новата книга на писателя Стоян Цонев, който на почти 83-годишна възраст издава две книги в една година, първата озаглавена „Лъжливото зазоряване“, излиза по книжарниците на 17 ноември.  Желаещите могат да се сдобият с книгата в книжарницата и в редакцията на в. „Тревненска седмица“, информират още от екипа на културната институция.

БТА припомня, че за романа „Самси Бойчо, вехта войвода“ Стоян Цонев спечели Априловската награда за литература в категория “Художествена литература и поезия”.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button