Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Пътен полицай на 2023

Пътният полицай на 2023 година Марио Марков: Добрият полицай трябва да бъде и добър човек

Носителят на приза „Пътен полицай на 2023 година“ Марио Марков, младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово, каза за БТА, че добрият полицай трябва да бъде и добър човек.

„На 28 години съм и съм в системата от шест години. Участвайки между 29 отбора със 70 участници предизвикателството бе много голямо. Състезанието бе доста оспорвано и трудно, трябваше да се докажем пред голямата конкуренция. Разликите в точките през цялото време бяха малки и непрекъснато имаше интрига кой ще победи“, посочи пред БТА Марио Марков.

Младши инспектор Елизар Илиев, част от отбора на габровската дирекция, посочи, че надпреварата представлява пет дисциплини. Илиев печели трето място на „специализирана подготовка“, на оказване на долекарска помощ печели първо място на теоретичен и практически изпит, на стрелбата с пистолет също печели първо място.

„Условията на състезанието особено в деня на майсторско управление на автомобил и мотоциклет бяха много тежки. Времето бе ветровито и студено, валеше дъжд, беше опасно, но въпреки това нашия отбор се представи добре, с колегата Марио Марков постигнахме и отборна победа. Същия резултат дадохме и миналата година“, допълни Елизар Илиев.

Според началника на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, главен инспектор Николай Симеонов в Бургас момчетата от габровския отбор на полицията, участвали в 29-ото поредно ежегодно състезание, са се представили блестящо и в петте дисциплини.

„Ръководител на отбора бях аз, представянето ни бе на ниво, имаме спечелено първо място при отборното класиране, няколко първи, втори и трети места в отборните дисциплини. Изключително се гордея с младши инспектор Марио Марков, носител на титлата „Пътен полицай на годината“, каза Симеонов. Сектор „Пътна полиция“ има традиция да се представя прекрасно в това състезание, последно пътен полицай на годината сме имали през 2013 г., тогава с младши инспектор Момчил Григоров, след 10 години прекъсване, отново спечелихме тази титла. През миналата година Марио Марков спечели второто място. Миналата година отборно отново бяхме на първо място,“ добави главният инспектор.

По думите на Симеонов габровската дирекция надгражда своите постижения и доказва своето постоянство и традиции. В „Пътен полицай на годината“ участват най-добрите служители с добри резултати в Областната дирекция. За да участват в надпреварата за 2024 година, служителите трябва дадат високи резултати в работата си и да се справят добре с професионалните си задачи. Всичко онова, което полицаите показват в ежедневието си, подпомага натрупването на успехи, което ги води до добрия пример.

Според Марио Марков, тези състезания показват освен най-можещите служители на министерството, но и факта, че тяхната служба е изцяло в полза на обществото и това трябва да се знае от всички. Той допълва, че се гордее с професията си.

Състезанието „Пътен полицай на годината“ 2023, се състоя в Морската гара в Бургас, сили мериха 29 мъжки и четири дамски отбора, като по регламент дирекцията-домакин участва с два отбора. Те се състезаваха в дисциплините „Теоретична подготовка“, „Оказване на първа долекарска помощ – теория и практика“, „Стрелба“, „Майсторско управление на автомобил“, „Майсторско управление на мотоциклет“ и „Практичен изпит по оказване на първа долекарска помощ“.

Наградите на победителите са връчени на церемония, на която са присъствали директорът на Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП) гл. комисар Атанас Илков, началникът на „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Димитър Мичев, директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов, д-р Надежда Тодоровска от Българския Червен кръст и Мария Лазарова от Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button