Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт
Популярно

Община Габрово ще предостави финансова подкрепа за участие на атлет от Габрово в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

По предложение на кмета Таня Христова общинските съветници на Габрово дадоха своето съгласие да бъде отпусната целева финансова помощ в размер на 3 000 (три хиляди) лева за участие в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин на двадесетгодишния Ивелин Граматиков от Габрово чрез сдружение ”СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ“. Средствата са необходими за закупуването на самолетни билети, застраховки, медицински прегледи, транспорт, екипировка, нощувка и пансион на състезателя от време на престоя му.

Ивелин Граматиков е част от националния отбор по плуване на България с партньорство на СК „Равен старт 2020“-Габрово, заедно със Ана Василева и партньорство на ПК „Пловдив 2019“, Емил Кондев и партньорство на СК „Шампион“, Пазарджик и Биляна Илиева с партньорството на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост – гр. Баня. Национален треньор по плуване е проф. Боряна Туманов.

Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще се проведат в периода 17 – 25 юни 2023 година. Те са най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. 20 000 доброволци ще участват в игрите, които са „тържество на цветовете“, целящо да покаже силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастността.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button