Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт

Нов сезон по мотоциклетизъм

Българска федерация по мотоциклетизъм ще стартира новия сезон през април в Севлиево

Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) ще открие новия сезон на 20 и 21 април на мотополигон “Горна Росица”, съобщават от Община Севлиево.

БФМ ще организира над 30 състезания в различни дисциплини през юбилейната 2024 година. Одобреният от Управителния съвет спортен календар не е окончателен и са възможни промени съгласно обстоятелствата, допълват от местната администрация.

Осем ще бъдат кръговете в мотокроса през годината, като надпреварите ще стартират на 20 и 21 април с Гран при на България на мотополигон “Горна Росица” и Гран при на Севлиево, който ще бъде и кръг от Европейския шампионат в ЕМХ65 и ЕМХ85. Следват стартовете на мотополигоните “Козар Белене”, отново на “Горна Росица”, на мотополигон “Докса Баир” (заедно с Балкански шампионат), на мотополигон “М6 Перник”, на Мотополигон “Ридо”, на мотополигон “Горна Росица” и на мотополигон “Айтос”, посочват от Община Севлиево.

Шест ще бъдат кръговете в Републиканския шампионат БГ-Х ЕНДУРО BG X-Enduro Championship, като стартът е на 13 и 14 април с Хард Ендуро Стара Загора. Следват състезанията Хард Ендуро Корница, Enduro-X Alba Damascena, Хард Ендуро Варна, Хард Ендуро Ботевград (заедно с Балкански шампионат) и Хард Ендуро Кирково. В края на февруари ще бъде проведена и националната купа СуперЕндуро Елит и Джуниър в столичната зала “Арена София”, информират още от администрацията.

Шампионатът в Супермото, който включва пет кръга, трябва да стартира по програма на Картинг писта ”Пауталия” край Кюстендил. Другите състезания са на летищен комплекс “Долна Митрополия”. Пистовият шампионат отново ще бъде в 10 кръга, като ще стартира още в средата на април в Серес. И тази година пилотите ще карат три пъти в Гърция и два пъти край Плевен, като освен за българския шампионат, голяма част от кръговете ще бъдат и от календара на Балканския. Четири ще бъдат кръговете от Републиканския шампионат “Драг рейсинг”, като те ще започнат през май и ще приключат през октомври.

По време на своята 100-годишнина Българската федерация по мотоциклетизъм организира и сериозен международен календар. На 24 февруари е Световният шампионат СуперЕндуро MotoZ в “Арена София”, Севлиево ще бъде домакин на Европейския шампионат по мотокрос в класове ЕМХ65 и 85 през април, а Кортен – на Балканския шампионат в същата дисциплина. Писта “Долна Митрополия” ще бъде домакин на кръгове от балканските шампионати по супермото и на писта. България ще организира и два кръга от Балканския ендуро шампионат – в Кърнаре и Ботевград, посочват от Община Севлиево.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button