Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Близо 300 деца празнуваха 1 юни в градинката с мечето

Близо 300 малчугани и техните родители се забавляваха вчера в емблематичния парк „Градинката с мечето“ в чест на Международния ден на детето. Пролетният дъжд, който се изсипа за кратко, не попречи на децата да се впуснат в тричасово лудуване.

Малки и големи пяха и танцуваха заедно, а на територията на парка бяха обособени осем игрови зони, организирани от екипа на Комплекса за социално-здравни услуги за деца и семейства в Габрово. Включването във всички занимания беше условие за получаването на награда.

Участниците преминаха през предизвикателствата, в които показаха умения за каране на летни ски, играха крикет, пробваха късмета си в детско бинго, отговаряха на екологични въпроси, майсториха шапки от картон и тестваха съобразителността си. Особен интерес предизвика артзоната, където ентусиастите се преобразиха с театрални костюми и аксесоари и си направиха снимка за спомен.

Най-безстрашни се оказаха малките певци Божидара Калиманова, Мелани Йонкова и Мерт Митков, които стоически показаха, че габровец от дъжд не се бои. Мокрото време не успя да осуети и открития урок по танци, който загря присъстващите в ритъма на регетон, ТикТок и латино.

Община Габрово благодари за подкрепата на Регионалния център за приобщаващо образование, на детския отдел при Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, на Драматичния театър „Рачо Стоянов“, на школата по танци „Инкансабле Фит“, на вокалната формация „Ъпстрийм войсес“ и на клоуна Джо.

Събитието бе организирано в рамките на проекта „Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.

Пожелаваме на най-малките жители на града ни незабравимо лято с много слънце, смях и весели игри! Повече снимки от празника можете да разгледате във фейсбук страницата на Община Габрово.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button