Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

ТРЯВНА ЩЕ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 2 ЮНИ В ТРЯВНА ЩЕ ПРЕМИНЕ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА АНГЕЛ КЪНЧЕВ С РОДОЛЮБИВИ ПЕСНИ, ПАТРИОТИЧНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ, ПОДНАСЯНЕ НА ВЕНЦИ И ЦВЕТЯ И ЕДНОМИНУТНО МЪЛЧАНИЕ

На 2 юни България ще се преклони пред паметта на Ботев и на всички знайни и незнайни воини, славно загинали в името на свободата и независимостта на страната ни. По традиция, бележитата дата се отбелязва в цялата страна с патриотични мероприятия и вой на сирени точно в 12:00 ч. Трявна също ще се преклони пред делото и заслугата на всички герои, дали живота си за България. Тържественото честване ще се състои пред паметника на младия тревненски революционер Ангел Кънчев, който до последния си дъх остава верен на Родината ни.

Начало на тазгодишното отбелязване ще поставят родолюбиви песни и маршове, които ще огласят района  около паметника, след което своето слово за делото, саможертвата и безсмъртието на незабравимия Ботев и на всички загинали воини ще отправи кметът на Община Трявна. Г-жа Силвия Кръстева ще поднесе венци и цветя пред паметника на Ангел Кънчев заедно с председателя на Общински съвет Трявна инж. Стефан Петров.

Своята признателност ще отправят и децата от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, които ще изпълнят патриотични стихчета за българските герои.

Честването на 2 юни по традиция ще завърши с вой на сирени в цялата страна, мълчание и преклонение пред паметта на големия български поет революционер Христо Ботев и на всички загинали за свободата и независимостта на България!

Във връзка с честванията за Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, Община Трявна уведомява гражданите, че движението в района на паметника на Ангел Кънчев по ул. „Ангел Кънчев“ от пресечката с ул. „Уста Генчо“ и пресечката с ул. „Възрожденска“ ще бъде ограничено от 11:40 ч. до 12:10 ч.

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА БОТЕВ И

ЗАГИНАЛИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

2 ЮНИ 2023 Г.

Място: Паметник на Ангел Кънчев– гр. Трявна

Начало: 11.40 часа

ПРОГРАМА

11:40 ч. – Озвучаване с родолюбиви песни и маршове

11:45 ч. – Слово на кмета на Община Трявна

11:50 ч. – Изпълнение на патриотични стихове на деца от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна

11:55 ч. – Почитане паметта на загиналите с поднасяне на венец и цветя от г-жа Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна и инж. Стефан Петров – председател на Общински съвет Трявна и преклонение с едноминутно мълчание

12:00 ч. – Сирени

Източник: www.tryavna.bg

Подобни публикации

Back to top button