Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Седмица на виното и любовта

Седмица на виното и любовта от 7 до 14 февруари организират от Община Трявна. Това съобщиха за БТА от местната администрация.

Инициативата е част от международното отбелязване на седмицата на брака. През периода сватбените ритуали ще бъдат извършвани безплатно от кмета на Община Трявна Денчо Минев, който лично ще бракосъчетава желаещите да се врекат във вечна вярност и любов. На 14 февруари ще бъдат зарязани лозите в комплекс „Чукара“, по-късно същия ден кметът на Трявна ще поздрави всички двойки от населените места в общината, които през 2024 година празнуват своите “диамантена” и “желязна” сватби, като лично ще поднови техните сватбени обети, посочват от местната администрация.

По повод 14 февруари, входът в музей Славейкова къща ще бъде безплатен за всички посетители, които могат да оставят своите послания в „Любовна ракла“, която от 10 години събира послания, адресирани до любим човек, като целта е всеки желаещ да се върне назад във времето, да се докосне до лиричните стихотворения на Петко Славейков и писмата на Пенчо Славейков до Мара Белчева, информират още от Община Трявна.

Община Трявна е изработила голямо сърце-пейка, което по повод празника ще бъде разположено в центъра на града и ще бъде атрактивен кът за снимки на всички жители и гости на града, допълниха от администрацията.

„Седмица на виното и любовта“ се провежда за 13-а поредна година, посочват от Община Трявна.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button