Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Протест в Габрово

Стотици габровци излязоха на протест в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на насилие

Стотици габровци излязоха на мирен протест днес на централния площад „Възраждане“ в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на насилие. Хората преминаха в шествие от Съдебната палата в Габрово до сградата на Областната администрация. Бяха издигнати плакати с надписи „Нито една повече“,  „Не на агресията“, „Искаме закони“, „Оставка за съдийката, определила лека телесна повреда“.

Протести срещу насилието над жени и в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора се организират днес и в много други градове на страната.

„Искаме беззаконието и насилието да спрат. Това рано или късно ще се случи. Ние и децата ни ще живеем в една нормална и спокойна държава“, каза по време на шествието в Габрово Надя Колева, един от организаторите в социалните мрежи бе Надя Колева от Габрово.

„Трябва да се дава гласност на тези проблеми, проблемите с насилието не трябва да остават зад вратите на домовете на насилниците. Случаят от Стара Загора не е лека телесна повреда, ще има огромни щети върху психиката на момичето. Трябва да има сериозно наказание за всеки, дръзнал да посегне на друго живо същество,“ заяви и Христина Стефанова от Стара Загора.

„Излязох за да призова всички жертви да се борят за правата и позицията си, да не се страхуват, а да действат. Не бива да оставяме насилниците да тъпчат нашите права. Трябва да променим и действията си като общество, момичетата трябва внимателно да подбират партньорите си, а мъжете трябва да знаят, че решението на проблемите не се крие в юмруците“,  посочи Мариета Дачева от Габрово.

Както БТА по-рано днес писа, две обвинения са повдигнати на 26-годишния мъж, нанесъл телесна повреда на 18-годишно момиче от Стара Загора. Едното обвинение е за нанасяне на „средна телесна повреда“, а другото – за закана за убийство. Вчера мъжът беше задържан за срок до 72 часа. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото провинение на Г.Г. от подобен характер, посочиха още от обвинението.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button