Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Приятнострашно

Габровският театър с премиера на пиесата „Приятнострашно“ от Яна Борисова

На 16 ноември в Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово ще се състои премиерата за възрастни за сезон 2023-2024. Тя ще бъде с пиесата „Приятнострашно“, поставена от режисьорът Валерия Минева. Това съобщава Стойо Тинков, експерт „Връзки с обществеността“ на Драматичен театър „Рачо Стоянов“.

„Пиесата ни среща с петима души, чиито пътища се преплитат по пътя на приятелството, любовта и мечтите. Собственичката на цветарски магазин Фани изработва макет за градина-мечта. Със своя ентусиазъм и неспирни идеи тя увлича своите приятели, а макетът се превръща в метафора на живота. Текстът на Яна Борисова е докосване до фините страни на човешките взаимоотношения. Разминаванията в живота и съзидателната скрита сила на самотата са представени с топлота и разбиране. В съкровения свят на човека противоположностите като смях и тъга, близост и дистанция, приятно и страшно са неотделими. Пътувайки между тези крайности, в спектакъла можем да намерим смелостта да бъдем истински.“, казва за постановката Тинков.

Първата постановка на пиесата е в Театър 199 „Валентин Стойчев“ под режисурата на Галин Стоев. Именно в тази категория са и неговите награди „Икар“ и „Аскеер“ през същата 2010 година. Спектакълът беше отличен и с „Аскеер“ за най-добро представление и донесе на актьорския състав номинации, участия и награди от български театрални фестивали. Постановката се игра над 12 години и има над 150 представления, посочват от културната институция.

По създаването на сценографията на спектакъла в Габровския театър работи художничката Киряна Аврониева, за която това е втори проект на тази сцена. Музиката е дело на Петя Габрова. На сцената публиката ще види актьорите Таня Йоргова, Стоян Руменин, Любомира Башева, Атанас Димитров и Петко Койчев. Втората премиерна дата на спектакъла ще бъде на 19 ноември. След това габровци ще могат да видят представлението още веднъж на 9 декември, като част от тазгодишния Коледен театрален фестивал. Билети могат да се закупят на касата на театъра и онлайн от сайта на театъра, допълват от Драматичен театър „Рачо Стоянов“.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button