Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Представяне на проекта „Грижа в дома“

Информационно събитие за представяне на дейностите по проект „Грижа в дома в община Габрово“ ще се състои в сряда, 26 април 2023 г. Срещата е насрочена за 10:30 часа в зала „Ритуална“ на Община Габрово.

В рамките на проекта над 500 възрастни от града и селата получават социална и здравна подкрепа в домашна среда. Услугата е в полза на лица с увреждания, самотно живеещи възрастни хора и такива, които не могат да се самообслужват.

Ползвателите на социалната придобивка могат да разчитат на психологическа помощ, рехабилитация, съдействие при заплащане на битовите сметки, малки медицински процедури, почистване на помещения и други. На нуждаещите се доставят хранителни продукти, лекарства и стоки от първа необходимост, закупени с техни средства.

Дейностите се извършват по програма „Развитие на човешките ресурси“ за периода 2021 – 2027 г. По линия на мярката „Грижа в дома“ Община Габрово сключи договор за 2 086 570 лв., който ще се изпълнява до месец януари 2024 г.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button