Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Откриха катетеризационна лаборатория в габровската болница

Днес в габровската Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ откриха нова катетеризационна лаборатория. Съоръжението бе открито от министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, от директора на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Д-р Минко Михов и от посланика на Кралство Белгия в България Фредерик Мьорис.

„Това е един проект започнат през 2009 година с усилията на много хора. Тогава е открита Инвазивната клиника в габровската болница. Хората, които тогава реализираха тази инвестиция, отново ни подкрепиха. Проектът се реализира с подкрепата на болница от град Ааалст, Белгия, посолството на Кралство Белгия, Фондация „Марсел де Бископ“ град Аалст, почетния консул на България в област Фландрия, клуб „Приятели на Белгия“ – Габрово, Лайънс клуб – Белгия, Министерство на здравеопазването, Община Габрово, Националната кардиологична болница. През годините този проект показа своето изключително значение и устойчивост. Сега дойде моментът да се обнови ангиографската апаратура и да се повиши качеството и възможностите на лабораторията“, каза при откриването д-р Минко Михов, директор на габровската болница.

Общата инвестиция, която реализира лабораторията, е на стойност 1 374 154 лева. Според директора на болницата сумата не е толкова важна, колкото убеждението, че това е правилната инвестиция с най-важно значение за пациентите на област Габрово.

„Щастлив съм да бъда с вас и да открием новата кететеризационна лаборатория. Сигурен съм, че за всички, които работите тук, е чест да работите в тази болница. Вие осигурявате качествена и сигурна планова и спешна медицинска помощ за всички от област Габрово и съседните области. Кардиологичното отделение е едно от ключовите и най-натоварено звено в едно лечебно заведение, ето защо Министерство на здравеопазването инвестира в оборудването на помещението за катетеризационна лаборатория и финансира закупуването на нова ангиографска система за извършване на високоспециализирана медицинска помощ. В резултат на нашите взаимни усилия, габровската болница може да се похвали с тази нова апаратура. Вярвам, че по този начин ще се подобрят възможностите за диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания“, каза по време на откриването служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

По думите му модерното оборудване ще подпомогне дейността и ще подобри мотивацията на всички специалисти, работещи в отделението. Към това се стреми министерството навсякъде в страната, да се подобрят условията, каза министърът. И добави, че това е сред най-важните приоритети, за да съществува съвременно и качествено здравеопазване.

„Благодарение на вас се случва това да се открие новата апаратура. Искам да благодаря на клиниката от Аалст и на всички, които работиха това да се случи. Това партньорство между Габрово и Аалст е доказателство какво може да се постигне в името на приятелството, каза посланикът на Кралство Белгия Фредерик Мьорис. Той изрази благодарност към българското правителство, че е подкрепило идеята за новата апаратура, с което да се довършим започнатото през 2009 година.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button