Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

Община Габрово с проект за опитно поле по земеделие в ДГ „Младост“

Община Габрово кандидатства с проектно предложение за изграждане на пилотна зона за регенеративно земеделие в ДГ „Младост“. Идеята включва малко опитно поле, в което възпитаниците на детската градина и техните преподаватели ще засяват различни растения, а продукцията ще бъде ползвана в кухнята на заведението.

Предвижда се разработването на ръководство за прилагане на регенеративно земеделие, което да бъде от полза както за начинаещите градинари, така и за зеленчуковите производители. Предимствата на този метод ще бъдат популяризирани по време на обучителен семинар за експерти в областта на екологията и земеделието.

Основната цел на дейностите е да се приложи подход за възстановяване здравето на почвите, за съхраняване на биоразнообразието и защита на климата.

Стойността на проекта е 49 961 лв. със срок за изпълнение от пет месеца. Искането за финансиране e по програма „Микропроекти за климата“ на Националния доверителен екофонд. Подкрепата е насочена към малки проекти, допринасящи за намаляване емисиите на парникови газове или адаптация към климатичните промени. Подборът е на конкурентен принцип.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button