Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

„МОДЕЛИРАЙ БЪДЕЩЕТО СИ!“

В Европейската година на уменията Община Габрово в партньорство с образователните институции организира полезно събитие, което среща формалното и неформално образование – този път като продължение на Дните на отворени врати през април, когато всички деца и родители имаха възможността да посетят габровските училища. „Моделирай бъдещето“ ще се опита да отговори на онези въпроси, които са се породили след това и които все още търсят своите отговори, а ако все още има ученици, които не са решили къде да продължат своето образование след 7 клас – това е още един начин да натрупат впечатления в неформална обстановка.

„Моделирай бъдещето“ ще постави фокус върху възможностите, които предлагат габровските средни училища във и извън класното обучение, постиженията, които имат бивши и настоящи техни ученици, иновативните програми и проекти, които изпълняват. Учители и ученици от професионалните и профилирани гимназии ще бъдат на разположение за въпроси и полезна информация, която може да е решаваща за избора на училище, откриване на таланта и развитието на уменията след 7 клас. И защото неформалното образование е също толкова важно за формирането личността, интересите и развитието на талантите, в изложението ще се включат и езикови, изобразителни, музикални и танцови школи.

Освен към учениците от 5,6 и 7 клас и техните родители, събитието ще е насочено и към педагозите от Габрово. Те ще имат възможност да споделят опит, да получат полезна информация за програмите в образованието, възможностите на Еразъм+, програма Мобилност, да говорят за професиите на бъдещето и едновременно с това за уменията на бъдещето.

В отделен модул ще се дискутират актуални теми като: що е то изкуствен интелект, как работи, перспективите и бъдещето му в нашето ежедневие и работа; безопасен интернет; какви възможности за младите хора предлагат Младежки център – Габрово, младежкият парламент и Клубовете по интереси.  Всичко това адресирано към ученици от 8 до 11 клас.

Кое училище е подходящо за мен? Как да развиваме успешни умения и стимулираме таланта? Каква е професията, което ми харесва? Как да бъдем успешни и да отговаряме на предизвикателствата на новото време?

На всички тези въпроси, а и на още много ще получите отговор по време на събитието „МОДЕЛИРАЙ БЪДЕЩЕТО СИ!“, което ще се проведе на 29 юни 2023 г. от 14:00 ч до 18:00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button