Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Майчина грижа

Благотворителен базар на дружество „Майчина грижа“ в Габрово събра 1956 лева

Общо 1956 лв. събра благотворителен базар в Габрово за събиране на средства за Фонд „Стефана Богдан Генчева“ – за стипендии на талантливи деца в областта на науката, изкуството, културата и спорта, за участие в национални и международни конкурси и олимпиади и в неравностойно социално положение. Организатор е Женското благотворително дружество „Майчина грижа”, а поводът е духовният празник на Габрово – Петковден,  съобщи за БТА Стефка Василева, председател на дружеството.

„Изказваме голяма благодарност на всички габровци и гости на Габрово за подкрепата! Голяма благодарност и на всички хора, които даряваха допълнително суми за добрата кауза. За да се случи тази инициатива, освен с кулинарните изделия на дамите от Дружеството, участваха и много наши приятели. Благодарим от сърце на: Диана Николова, Анелия Христова, Виолета Янева, Калина Бакалова, Десислава Горанова, Добринка Бъчварова, Таня Бонева, Мария Ненова, Пекарна „Светофара“, Пекарна L’ Italiano, Пекарна „Балани Вю“ – Албена Ангелова, Пекарна „Стиляна 2019“ ЕООД, Пицария „Мания“, , Кулинарна къща „Николов“ и Сладкарница „Виена“.“, посочи Василева.

От дружеството отправят специални благодарности на Търговска верига „Била“, която за първи път е подкрепила Дружеството. Те са дарили продукти на стойност от 300 лв., като една част от тях са били за кулинарния базар, а останалите продукти (брашно, захар, ориз, олио) ще бъдат раздадени на Коледа на социално слаби хора, информират от „Майчина грижа“.

Женското благотворително дружество „Майчина грижа“ е основано на 6 август 1869 година по инициатива на Димитър Енчев, главен учител в Габровското училище, заедно с интелигентни и изявени жени от Габрово. Дружеството е трето поред в страната, след  Лом и Стара Загора.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button