Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Празник на Дряново

ази година традиционните есенни празници за Деня на Дряново ще бъдат от 12 до 22 октомври, съобщават на страницата си Община Дряново.

Събитията ще започнат на 12 октомври от 17:30 ч. с откриването на самостоятелната изложба на Димитър Минчев Димитров „Дърворезба и дървопластика”, а мястото е Икономовата къща.

На 13 октомври, петък Спортен клуб „Локомотив“ Дряново организира от 10:30 ч. 54-ти шосеен пробег „Колю Фичето“, а от 12:00 ч. се организира третото издание на „Дряново рън“. На 14 октомври от 9:00 ч. ще се отслужи тържествена Света литургия и водосвет за здраве по повод Петковден в храм „Св. Въведение Богородично“. По-късно в същия ден на пл. „Освобождение“ ще се открие официално празникът на града.

В неделя, 15 октомври, от 9:30 ч. при старата автогара ще започне Национален туристически поход „В царството на дивите циклами“ по маршрут град Дряново – Дряновски манастир – Чуката – Св. Марина.

Празнична програма в Клуба на пенсионера ще се състои на 17 октомври от 10:00 ч., а от 17:30 ч. в Ритуалната зала на Община Дряново ще бъде изнесена продукцията на Класа по народно пеене при Сдружение „Анна-Фолкарт“ – „Пианото и народният глас“.

В останалите дни от програмата са предвидени спектакли за деца, комедийни постановки, тържествена сесия на Общински съвет – Дряново и удостояване с почетни отличия заслужили личности, концерти, лекоатлетически крос, концерт на дряновски таланти. Кулминацията ще бъде на 21 октомври от 17:30 ч. с празничен концерт на местни танцови и певчески състави, концерт на група Б.Т.Р. и празнична заря, допълват организаторите.

Източник:  www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button