Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

„Кокичета за Бог“

Мария Димиева представя новата си книга „Кокичета за Бог“ в храма в кв. Голо бърдо

На 22 февруари от 17.30 часа в храм “Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских” ще се състои представяне на новата книга на Мария Димиева “Кокичета за Бог”.

Събитието се организира със съдействието на Архиерейско наместничество – Габрово и в него ще вземе участие Мъжкият хор при храм “Успение на Пресвета Богородица”.

“Кокичета за Бог” е втората книга на Мария Димиева. Тя излиза 4 години след отпечатването на сборника с есета и миниатюри „Женско сърце”, който е отличен с Априловска награда за ръкопис през 2019 година.

Мария Димиева печели първи места на национални конкурси, обявени от Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” Габрово, издателство „Просвета” и ИК „Анубис”. Есето й „Човечността – кръстопът и съдба” получава втора награда от Международния литературен конкурс „Изящното перо 2021″, организиран от Салона за българска култура и духовност в Чикаго и предназначен за българите в цял свят.

Книгата „Кокичета за Бог” принадлежи към православната християнска литература.

“Да пишеш християнски творби, споделя Мария Димиева, означава да се опитваш да уловиш отблясъците на Божията светлина вътре в теб. Християнските текстове не са модерни, те са изгнаници в нашия свят. Но Бог също не е модерен. Той също е изгнаник, Бог е най-великият дефицит в сърцата ни. Тематичната сърцевина на книгата е новият храм “Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских”. Всеки храм е свят от символи – огромно любовно писмо от хората до Бога. Птиците, цветята и хората го превръщат в църква.”

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button