Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани
Популярно

До 31 юли се удължава срокът на кампания ЗЕЛЕНО ГАБРОВО

Местните жители и организации имат възможност да се включат в кампанията “Зелено Габрово” до 31 юли. Решението за удължаване на срока на кампанията беше взето от ръководството на ОП “Благоустрояване” поради засиления интерес за участие от страна на гражданите.

В оранжериите на ОП “Благоустрояване” е наличен достатъчно разсад собствено производство на сезонни и многогодишни цветя и декоративна растителност, за да бъдат подкрепени всички местните инициативи за облагородяване на градската среда. Растенията могат да бъдат посадени в междублокови пространства, в кашпи в района на пешеходни зони и детски площадки, в дворове на училища детски градини, читалища и др.

Представителите на местната общност, които не са успели да заявят желанието си за получаване на разсад от сезонни и многогодишни цветя, произведен в оранжериите на предприятието, могат да го направят до 31 юли включително чрез посочените форми за контакт.

Част от сезонните и многогодишни цветя, произведени в оранжериите и включени в кампанията “Зелено Габрово” са:

 • Тагетис (Турта)
 • Калдаръмче
 • Салвия (Пламъче)
 • Агератум (Морска пяна)
 • Копривки (червена и зелена)
 • Ирезине
 • Ехинацея
 • Монарда
 • Хортензии
 • Рози
 • Жълтичка (Кореопсис)
 • Гайлардия
 • Лавандула

За да участвате в кампанията е необходимо:

Да заявите желание за участие  на тел. 066 800 171 и 0877 158 048 или на e-mail: zeleno@gabrovo.bg, като посочите район за облагородяване, телефон и лице за контакт /заявки за участие се приемат до 20 юли 2023г./.
Да имате желание да участвате със собствен труд – растителността ще бъде предоставена от ОП „Благоустрояване“, а ангажиментът към засаждането на цветята е изцяло Ваш.
Да имате желание да се грижите за новозасадената растителност, за което ще Ви бъдат предоставени съвети от екипа на организаторите.
Избраният от Вас терен трябва да бъде общинска собственост – кампанията не включва терени частна или държавна собственост. Ако не сте сигурни в собствеността на терена, нашият екип ще направи справка.

Посадъчният материал ще бъде предоставян на гражданите на място в оранжериите на ОП “Благоустрояване”.

 

 Целта на кампанията е активно включване на местната общност в дейностите по опазване и поддържане на зелената система в общината, създаване на цветни пространства в кварталите, запознаване с особеностите при отглеждане на някои видове растения – избор на подходящи растения според мястото, където предстои да бъдат засадени, влияние на климата и метеорологичните особености върху тяхното развитие, подготовка и съхранение на растенията през есенно-зимния период и др.

 Растенията, които габровци могат да засадят в градската среда, за да направят междублоковите пространства и детски площадки по-цветни и по-красиви, се предоставят от оранжериите към ОП “Благоустрояване”. Разсадът е собствено производство на отдел “Озеленяване”, а местните ще могат да получат съвети за избора на растения и тяхното отглеждане от служителите на отдела.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button