Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

София Филм Фест започва на 21 април

За 14-та поредна година София Филм Фест гостува в Габрово!

Предстоят ни три вълнуващи киномански дни на 21, 22 и 23 април, в които ще можем да се пренесем във вълнуващи пътешествия през различни истории и светове, в които филмовите образи ще оживеят, ще ни заредят с нова енергия и ще разкрият пред нас нови перспективи, за да обогатим многоцветната мозайка на киното.

Община Габрово е сред първите партньори на София Филм Фест, с които преди повече от десетилетие стартира инициативата „София Филм Фест на път“ и постепенно се превърна в традиция – мисия в името на публиката и киноманската страст. Днес сме щастливи, че традицията продължава и пред габровска публика отново ще бъде представена специална селекция от филми.  Документалният разказ „ВАКЛУШ“, с който стартира „София Филм Фест в Габрово“, е един от най-търсените и очаквани филми в програмата на 27-ия София Филм Фест, и ще бъде представен от неговия автор Николай Василев. В програмата е предвидена и прожекция, с която ще се обърне и специално внимание на хора със зрителни проблеми.  В продължение на тази кауза филмът „ТИНА“, който ще бъде представен в неделния ден, ще е пригоден за възприемане от хора с нарушено зрение.

Останалите имена в селекцията са „ДВЕТЕ СТРАНИ НА ОСТРИЕТО“ – най-новата творба на легендарната френска режисьорка Клер Дени; „ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА ГОРИТЕ“ на сценариста и режисьор Фолкер Шльондорф; „ПЕСЕНТА НА СКОРПИОНИТЕ“ на режисьора Ануп Сингх; „ТИТИНА“ – чудесна анимационна история на режисьорката Кайса Нес; „ЛУКА“ – най-новият филм на носителката на „Златен лъв на бъдещето“ Джесика Удуърт и за финал най-новата творба на световноизвестния режисьор Фатих Акин„РЕЙНСКО ЗЛАТО“

Зала „Възраждане” отново ще е мястото за срещи и кино, филмите са седем, дните – три, а цената на билета – 4 лв, абонаментната карта за всички прожекции – 19.60 лева.

Следете страницата ни в социалните мрежи Facebook и Instagram, където ще ви разказваме по-подробно за всеки от филмите в програмата.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button