Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Подменя се парковото осветление по улица „Радецка“

Парковото осветление, разположено по пешеходната зона на улица „Радецка“ в Габрово ще бъде подменено. Това съобщи за БТА Десислава Сутева от отдел „Протокол и връзки с обществеността“ в Община Габрово.

Дейностите по подмяна ще обхванат демонтаж на настоящите стълбове, монтаж на нови декоративни паркови стълбове със светодиодно осветление, предстои и подмяна на електрозахранващата мрежа.

Новите стълбове ще бъдат съобразени с визията на съществуващото осветление в градската градина, разположени до храм „Успение на Пресвета Богородица“. Монтажните дейности ще се изпълняват от фирмата, поддържаща уличното осветление на Габрово – ДЗЗД „Енерджи Ефект – Енерпром“, допълват от Община Габрово.

Централната пешеходна улица на Габрово – „Радецка“ е преустроена в пешеходна през 1987 г. През 1989 г. на улицата са извършени археологически разкопки, ръководени от Кина Койчева, като те доказват средновековния период на града. Между 1999 и 2003 г. осветлението на ул. „Радецка“ по демонстрационен проект е подменено, като са търсени осветителни тела, които да не променят архитектурния изглед на улицата – лампи и стълбове, които да наподобяват вида на старите и да са във формата на камбана.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button