Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

На 7 май в Боженци: Гергьовденският концерт на „Габровче“ – за Серафим!

Празничен гергьовденски концерт с кауза на детския ансамбъл „Габровче“ ще се състои тази неделя – 7 май, от 12:00 часа на мегдана в архитектурно-историческия резерват „Боженци“. Проявата е посветена на Серафим Бобев – колега от Община Габрово, и цели да подпомогне благотворителната кампания за набиране на средства в борбата му с множествената склероза.

В българския народен календар Гергьовден е един от най-големите и чакани празници през годината, защото според народните вярвания води след себе си лятото. Свети Георги е покровител на стадата, овчарите, нивите и бъдещата реколта. Ако на Гергьовден вали дъжд, това ще осигури плодородие. Вярва се, че всяка капка на този ден е жълтица.

Поканата е към всички ценители на фолклорното ни музикално изкуство и към благодетелите с големи сърца. Нека заедно се насладим на приятни мигове с изпълнителите и да се обединим за лечението на Серафим!

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button