Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Деца със специални образователни потребности и лесовъди засадиха „Специална гора“

Деца със специални образователни потребности и лесовъди от „Държавно горско стопанство – Плачковци“ са засадиха „Специална гора“, съобщи за БТА Венцислав Георгиев, експерт връзки с обществеността в Северноцентрално държавно предприятие ДП – Габрово (СЦДП – ДП Габрово).

Практическото занимание се е състояло край тревненското село Станчов хан и е организирано от Държавно горско стопанство Плачковци и Дирекция на природен парк „Българка“. В мероприятието са взели участие деца със специални образователни потребности от училища в Трявна и Плачковци, представлявани от Регионален център за подкрепа на приобщаващото образование в Габрово, посочват от СЦДП – ДП Габрово.

Водени от своя ентусиазъм и подкрепени от професионализма на лесовъдите, учителите и експертите на природния парк, младите залесители създадоха една специална гора – тази на специалните деца. До всяка фиданка от черен бор бе поставена табелка с името на детето, което я е засадило, за да може то да следи и да се грижи за нейното развитие, допълват лесовъдите.

От Северноцентрално държавно предприятие – Габрово е предоставило на децата образователни книжки и материали, посветени на грижата за гората и нейните обитатели. А младежите са обещали да се връщат, за да виждат как се развиват дръвчетата.

Събитието е част от дългосрочната политика на лесовъдните предприятия по запознаване, образоване и формиране на отношение на подрастващите към гората и горските видове.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button