Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

БЛИЗО 20 АВТОРСКИ ТВОРБИ СЪБРА ОБЩИНСКИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „МАГИЯТА НА ДЕТСКОТО ПЕРО“

ЯСНИ СА ИМЕНАТА НА ОТЛИЧЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ

За поредна година Община Трявна съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Библиотеката към НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна проведоха детски литературен конкурс, посветен на 2 април – Международен ден на детската книга. Под надслов „Магията на детското перо“ 2023 творческата надпревара имаше за цел да провокира въображението на младите автори и да отличи изявите на всички онези, които обичат да пишат и разказват.

В конкурса можеха да участват деца и младежи на възраст от 7 до 14 години от всички учебни заведения на територията на Община Трявна. Въпреки обявения регламент, интерес не липсваше и в литературната надпревара се включиха даровити ученици от цялата страна, чиито произведения също бяха разгледани и оценявани от назначеното компетентно жури в състав: г-н Кольо Дабков – старши експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“ към Община Трявна, г-жа Юлияна Цанева – специалист „Връзки с обществеността“ към Община Трявна и г-жа Сашка Симеонова – секретар на МКБППМН.

„Магията на детското перо“ събра общо 17 авторски творби в направления есе, стихотворение, приказка, разказ и есе, които бяха разпределени в две възрастови групи:

 • I-ва възрастова група – ученици от 7 до 10 години;
 • II-ра възрастова група – ученици от 11 – 14 години.

„Искам да поздравя всички деца, които разгърнаха своя творчески потенциал и участваха в тазгодишния ни литературен конкурс „Магията на детското перо“, който организираме съвместно с колегите от Местната комисия и Библиотеката към читалището и който се утвърди през годините като една добра и изключително полезна за подрастващите традиция. За нас винаги е било важно да подкрепяме развитието на нашите деца и да стимулираме техните творчески изяви! За пореден път се докосваме до едни достойни литературни произведения, с много въображение, вложени мисъл и усет и това може само да ни радва!“ сподели кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Ето и пълният списък на отличените автори в общинския литературен конкурс „Магията на детското перо“ 2023. Всички те ще получат награди и грамоти без класиране на първо, второ и трето място:

ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 7 – 10 ГОДИНИ 

СТИХОТВОРЕНИЕ

 • Мариела Стоянова – ОУ „Васил Левски“, гр. Плачковци, 8 год. „В красивата гора“
 • Елиф Али – СУ „Петко Р. Славейков“, гр. Кърджали, 9 год. „Детската книжка“
 • Аня Горева – ОУ „Васил Левски“, гр. Плачковци, 9 год. „Красива гора“ 

ЕСЕ

 • Денислав Иванов – НУ „Св. Софроний Врачански“, гр. Враца, 10 год.

„Приказно мое бъдеще“ 

РАЗКАЗ

 • Кристияна Иванова – ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“, гр. Трявна, 10 год.

„Момичето с вълшебната гривна“ 

ПРИКАЗКА

 • Симона Димитрова – ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“, гр. Трявна, 10 год.

„Момчето с вълшебните рибки“ 

 • Дениз Стефанова – ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“, гр. Трявна, 9 год.

„Магическото перо“ 

 • Деляна Христова – ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“, гр. Трявна, 10 год.

„Магическата книга“ 

ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 11 – 14 ГОДИНИ 

ПРИКАЗКА

 • Димитър Михайлов – 96 СУ „Лев Н. Толстой“, гр. София, 11 год.

„Магическата гора“ 

СТИХОТВОРЕНИЕ

 • Кристияна Пламенова – 55 СУ „Петко Каравелов“, гр. София, 13 год.

„Манастирът“ 

 • Микаела Кръстева – ОУ „Васил Левски“, гр. Плачковци, 6 клас

„С дъх на мастило“ 

 • Димитър Сотиров – ОУ „Васил Левски“, гр. Плачковци, 5 клас

„Обичам“ 

Община Трявна поздравява още веднъж всички деца и им благодари за тяхното участие. Очаквайте допълнително информация за дата и час на връчване на наградите от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Източник: www.tryavna.bg

Подобни публикации

Back to top button