Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеТОП новини
Популярно

500 ученици от габровските училища посетиха оранжериите на ОП „Благоустрояване“

През месец юни оранжериите на ОП „Благоустрояване“ отвориха врати за габровските деца като част от летните занимания за ученици от първи до четвърти клас. В рамките на едномесечната програма оранжериите бяха посетени от 500 ученици от габровските училища и техните учители.

Децата се запознаха с процеса на отглеждане на растенията за поддържане на цветните пространства в града, за които се грижат служителите на отдел „Озеленяване“ – от посяването на семената до засаждането на големите растения в цветните фигури. Научиха някои от наименованията на летните видове цветя и начините, по които могат да се размножават. Разбраха какво се случва с луковиците на лалетата, които се изваждат в началото на лятото, обработват се в оранжериите и се съхраняват до есенното засаждане като част от луковиците се предоставят на граждани и местни институции в кампанията „Зелено Габрово“, за да бъдат засадени в дворовете на училища и детски градини, по селата или в междублокови пространства в града.

Любимата част за всички деца по време на обиколките в оранжериите се оказа възможността сами да посадят растение, което после да отнесат вкъщи.

Учениците се включиха ентусиазирано и в плевенето на вече готовите разсади салвия, тагетис и хидрагения.

Всички участници в програмата получиха подаръци от ОП „Благоустрояване“ под формата на разсад колеус, иризине, салвия, тагетис, семена на цветя или луковици на лалета.

Произведеният в оранжериите на ОП „Благоустрояване“ собствен разсад цветя и декоративна растителност за настоящия зацветителен сезон е над 70 000 броя. В началото на следващата седмица предстои да бъде обявена кампанията „Зелено Габрово“ за граждани и организации, в която след предварителна заявка към предприятието ще им бъде предоставен разсад на цветя и декоративни растения за облагородяване на междублокови пространства, дворове на училища и детски градини и други зелени площи общинска собственост.

Източник: www.gabrovo.bg

Подобни публикации

Back to top button